Romantic florida weddings
Image default
Society / Relationships

Correcties in het gezicht

 

Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen een neuscorrectie te ondergaan. Dit wordt gedaan vanwege veel diverse redenen. Maar men weet vaak niet dat het ook mogelijk is om een andere behandeling te ondergaan, die het probleem ook zou kunnen verhelpen. Dankzij deze behandeling hoeft de patiënt geen operatie te ondergaan aan de neus en zal de neus in vergelijking met de rest van het gezicht (afhankelijk van wat de patiënt wenst) groter of kleiner lijken.

De eerdergenoemde behandeling is een chirurgische kincorrectie. Het doel van een chirurgische kin correctie is het verbeteren van de gezichtscontour. Net als de neus, is de kin ook een belangrijke factor in het verzorgen van een harmonieuze uitstraling in het gezicht. Echter denkt men vaak dat een neuscorrectie de enige en/of betere optie is, maar wist u dat dit vaak niet het geval is? Er is namelijk een soort van experiment geweest om te bewijzen dat een kin correctie in de meeste gevallen hetzelfde resultaat met zich mee brengt. Het ‘experiment’ ging als volgt in zijn werk: Bij ongeveer 15% van de patiënten die een neuscorrectie ondergingen om de neus te laten verkleinen, is een kin correctie uitgevoerd in plaats van de behandeling waarvoor de patiënt een afspraak had gemaakt.

Een kincorrectie wordt ingezet om zowel een sterker aangezichtsprofiel te verkrijgen (kin vergroting) als het verbeteren van asymmetrie, het profiel en de contour (kin verkleining). Een kin correctie met als doel het verkleinen van de kin kan in de meeste gevallen maar op één manier, namelijk het wegschrappen van het bot (van de kin). Een kin correctie met als doel het vergroten van de kin kan echter op twee manieren, namelijk door middel van een prothese of door middel van osteotomie. Een behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van een prothese spreekt redelijk voor zich, maar een behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van osteotomie niet.

http://www.orfeokliniek.nl