Romantic florida weddings
Image default
Society / Relationships

De kracht van affirmaties

Een affirmatie is eigenlijk een gedachte. Hoe vaker je deze gedachte hebt, des te meer je erin gaat geloven. Het resultaat hiervan is, dat het dan ook meer in je leven zal manifesteren. Dit kan positief uitpakken, maar helaas ook negatief. Wij mensen denken namelijk eerder in negatieve affirmaties dan in positieve.
Hoe vaak heb jij tegen jezelf gezegd dat je iets niet kunt? Dat je iets niet waard bent? Als je dit maar vaak genoeg tegen jezelf zegt dan zal dit op een dag waarheid worden.

Positieve affirmaties

Voor positieve affirmaties geldt eigenlijk precies het tegenovergestelde. Je zou het kunnen zien als een positieve hersenspoeling. Als je maar vaak genoeg tegen jezelf zegt dat je iets niet kunt, dan gaan je hersenen dit geloven. Maar verander je deze gedachte in iets positiefs en zeg je dit vervolgens elke dag een paar keer tegen jezelf, dan ga je dit geloven. Verander simpelweg ‘ik kan dit niet’ voor ‘ik kan dit wel’ en er gaat een wereld voor je open.

De kracht van affirmaties

Helaas werkt het met affirmaties niet zo dat je alles maar tegen jezelf kunt zeggen. Wanneer je een affirmatie kiest waar je zelf helemaal niet in gelooft, dan zal dit geen effect hebben. Je kunt honderd keer op een dag zeggen dat je gelukkig bent, maar als je je vanbinnen niet zo voelt, dan heeft het helemaal geen effect. Bij het kiezen van een affirmatie moet je jezelf dus erg goed kennen en weten wat bij je past. Dan zal dat wat al in jou zit, versterkt worden. Je geeft ruimte aan wat er is, in plaats van iets te forceren dat er niet is.

Affirmaties kies je dus zorgvuldig. Wanneer je een affirmatie hebt gekozen, kun je dit meerdere malen per dag denken of hardop tegen jezelf zeggen. Je traint je hersenen op deze manier om positiever te denken.