Romantic florida weddings
Image default
Society / Relationships

Duurzamer gebruik van diverse verpakkingsmaterialen en dozen

Dozen worden steeds vaker gebruikt als ‘duurzaam’ verpakkingsmateriaal. Het is hierbij belangrijk om de verpakkingsmaterialen zo veel mogelijk opnieuw te gebruiken in plaats van direct na gebruik weg te gooien. Het meeste verpakkingsmateriaal kan makkelijk vaker dan één keer gebruikt worden als het materiaal niet meteen kapot gescheurd of gemaakt wordt. Bij de Dozenhal kunt u kiezen voor het aanschaffen van een gebruikte doos of een nieuwe doos. Als u kiest voor een gebruikte doos, dan weet u dat deze eerder is gebruikt. Deze doos is altijd eerst gecontroleerd op beschadigingen zodat u alleen het beste materiaal bij u thuis bezorgd krijgt. Heeft u nieuwe dozen aangeschaft maar gaat u er hierna niets meer mee doen? Dan koopt de Dozenhal deze graag in om her te gebruiken.

Duurzamer gebruik van dozen door middel van scheiden

Beslist u toch om uw dozen weg te gooien na gebruik? Dan is het handigst en het beste voor het milieu als u uw materialen scheidt. Veel mensen gooien alles op één hoop bij het restafval terwijl dit niet nodig is. Een doos is gemaakt van karton daarom kunt u het beste uw papier en/of karton opsparen voor een langere tijd zodat u deze bij het ‘oud papier’ kunt storten.

Tip: Kies voor materialen met geschikte keurmerken

Om duurzamer bezig te zijn voor het milieu, kunt u bij het kiezen van uw verpakkingsmaterialen rekening houden met keurmerken. Een doos van karton kan beschikken over het FSC keurmerk. Dit keurmerk is zeer belangrijk omdat deze ervoor zorgt dat het bosbeheer meer in tact blijft. Ontbossen is namelijk zeer slecht voor het milieu omdat dit zorgt voor een hoge CO2-uitstoot. Karton met het FSC keurmerk werkt hier dus niet aan mee.

De Dozenhal voor duurzaamheid

De Dozenhal heeft de grootste voorraad aan dozen sinds 1978 en streeft naar de beste kwaliteit en service. Als u vandaag uw bestelling plaatst, dan heeft u morgen de bestelling al in huis. Om wederom aan het milieu te denken, wordt dit gedaan met eigen transport van de Dozenhal en vragen zij u om de juiste formaten te kiezen zodat zo min mogelijk karton opgevuld moet worden met andere verpakkingsmaterialen zoals piepschuim en plastic.